Десетилетия опит в часовникарството позволяват на компанията Jacques Lemans да създаде иновативно хибридно задвижване, което съчетава преимуществата на механичния и кварцовия механизъм. Целта на разработената революционна идея е да се намали зависимостта от батерията в полза на самостоятелно генериране на енергията, необходима за работата на часовника. Благодарение на новаторската технология стилните часовници от серия Hybromatic комбинират функционалността на автоматичен часовник с прецизността на кварцов часовник.

Как работи часовникът с механизъм Hybromatic

Часовниците от серията Hybromatic разполагат с вид кварцов механизъм със зарядна батерия, която се захранва от движението на ръката. Значимо предимство на тази технология е, че отпада необходимостта от смяна на батерия на всеки 2-3 години.

Естественото движение на ръката задвижва ротор, който въртейки се с висока скорост генерира електрическа енергия и зарежда батерията в кварцовия механизъм. Съхранената в батерията енергия гарантира резервна мощност за 180 дни и позволява моделите Hybromatic да работят 100 пъти по-дълго от конвенционалните автоматични часовници. Работата на необичайния механизъм Хиброматик може да се наблюдава през прозрачния гръб на корпуса, с който разполагат всички модели от серията.

Мъжки часовници от серия Hybromatic на Жак Леман
Този ефективен и устойчив начин за генериране на енергия е подобен на принципа на работа на водните и вятърните турбини, които също преобразуват кинетичната енергия в електричество.

Оставащият запас от енергия в батерията на часовник от серията Hybromatic може да се провери с помощта на бутона, разположен на 2 часа, и секундната стрелка, която действа като индикатор. При натискане на бутона секундната стрелка ускорява ход и се придвижва напред до определена позиция. Колкото по-напред се е придвижила, толкова повече заряд има в батерията. Ако например се е преместила с 5 деления, запасът е за около 24 часа. Ако се е придвижила с 10 деления, в батерията остава енергия за 7 дни. 20 деления съответстват на заряд за 1 месец. Отместването на секундната стрелка с 30 деления е индикация за наличието на максимален запас – 180 дни.

Нови модели часовници от серия Hybromatic

Спортният и същевременно елегантен дизайн на часовниците от колекция Hybromatic ги превръща в стилни мъжки аксесоари, привличащи погледа. Ето кои са и най-новите модели от тази серия на Жак Леман.

Мъжки часовник Hybromatic 1-2109D

Мъжки часовник Жак Леман - Hybromatic
Модел в спортен стил, изработен от неръждаема стомана с черно IP покритие. Индексите и стрелките са с бял фосфор, а на 3 часа е разположен индикатор за дата. Каишката е силиконова, в черен цвят. Акцентите в наситено оранжево освежават доминиращия черен цвят в дизайна на часовника. Надеждността на модела е подсигурена от хибридния механизъм. Издръжливият стоманен корпус и подсиленото стъкло от минерал-кристал предотвратяват повреди и гарантират запазването на визуалната привлекателност на часовника. Въртящият се люнет е удобен за измерване на изминалото време, като за целта индексът „60“ трябва да се постави срещу минутната стрелка в началото на измервания времеви интервал.

Мъжки часовник Hybromatic 1-2109H

Мъжки часовник Жак Леман - Hybromatic
Този модел на Жак Леман е напълно в крак с модните тенденции при мъжките часовници. Циферблатът и люнетът са решени в актуалните наситеносини тонове. Цветовата схема е балансирана с индекси и стрелки в бяло и сребриста верижка от неръждаема стомана. Акцентен детайл са минутната и секундарната стрелка в светъл син цвят. Моделът е практичен и универсален и може да се съчетае с облекло в различни стилове. И при този часовник люнетът е градуиран в минути и въртящ се, което позволява засичане на изминалото време.

Мъжки часовник Hybromatic 1-2109F

Мъжки часовник Жак Леман - серия Hybromatic
Мъжки спортен часовник с корпус и верижка от неръждаема стомана. Моделът е решен в експресивно съчетание от червено и черно. Има черен циферблат, стъкло от подсилен минерал-кристал и въртящ се люнет в черно и червено. Индексите и стрелките са с бяло фосфорно покритие, като минутната и секундарната стрелка са частично оцветени в червено. Разполага с прозорец за показване на датата на позиция 3 часа. Водоустойчивостта на часовника е 10 АТМ – може да не се сваля от ръката при плуване.

Мъжки часовник Hybromatic 1-2109E

Мъжки часовник Жак Леман - Hybromatic
Този спортно-елегантен модел е изпълнен в класическата комбинация от черно и златисто. Часовникът е с корпус от неръждаема стомана с жълто IP покритие, съчетан с черна силиконова каишка. Циферблатът е черен, с жълти индекси и стрелки с бял фосфор. На 3 часа е разположен прозорец за показване на датата. Въртящият се черен люнет с цифри и маркери в златисто подчертава контраста между двата цвята.

Стилните мъжки часовници от серия Hybromatic впечатляват с изчистените си линии, качествена изработка и прецизен хибриден механизъм, който не изисква смяна на батерия. Изпълнени в класически или дръзки цветови съчетания, моделите допълват ефектно спортната и спортно-елегантна визия.

Translate »