Соларните часовници съчетават точността на кварцовите механизми с издръжливостта на автоматичните. Те стават все по-популярни и търсени заради икономичното задвижване с енергия от слънцето и отпадането на необходимостта от смяна на батерията. Новите модели соларни часовници Жак Леман се открояват с привлекателния си дизайн в класически или спортен стил и уникални комбинации от неръждаема стомана, дървени елементи и седеф.

Също като кварцовите, соларните часовници работят с литиеви батерии, които обаче са презареждащи се и черпят енергия от слънцето или от изкуствен източник на светлина. Вградена в циферблата на часовника соларна клетка преобразува слънчевата енергия в електричество, което захранва батерията. Излишната електрическа енергия се съхранява в презареждащата се батерия и се използва за задвижване на механизма, когато липсва светлина. Соларните часовници могат да издържат без слънце повече от седмица или дори до четири месеца, в зависимост от количеството акумулирана енергия. Соларната батерия е с дълъг живот и ако часовникът се излага редовно на светлина, нейната смяна се налага едва след 10 или повече години.

Мъжки соларни часовници с класически дизайн от колекцията Eco Power – Solar

Моделът Eco Power 1-2116H е часовник с изчистен дизайн, с верижка и корпус от неръждаема стомана. Циферблатът му е от орех, с индикатор за дата на 3 часа, а стрелките и индексите са стоманени с покритие от бял фосфор. Дървени елементи украсяват и верижката на часовника. Прецизната изработка придава завършеност на приятния контраст между тъмната дървесина и сребристия метал.

За почитателите на часовници в златисто е подходящ подобният модел Eco Power 1-2116J, чиято верижка от неръждаема стомана е с жълто IP покритие. Дървесината на циферблата и върху верижката е тъмен орех, който ефектно подчертава златистия блясък на металните елементи.

Мъжки соларни часовници Жак Леман - Eco Power - Solar

Соларният часовник Eco Power 1-2105A е уникална комбинация от метал и естествени материали. Той е с изчистен дизайн в сребристо и тъмнокафяво. Корпусът, индексите и стрелките му са от неръждаема стомана. Циферблатът е от орех, а тъмнокафявата каишка е изработена от нов екологичен материал – ябълкова кожа, която е страхотна растителна алтернатива на традиционната естествена кожа. Този вид веганска кожа се прави от ябълкова кора, подложена на специална обработка, и отскоро се използва в модната индустрия за производство на аксесоари.

Мъжки спортни часовници от колекцията Eco Power – Solar

Стилно предложение за любителите на спортни соларни часовници е моделът Eco Power 1-2115M, който е изработен от висококачествена стомана с черно, устойчиво на износване IP покритие. Циферблатът му е от черен орех, а индексите и стрелките са стоманени с бял фосфор. Часовникът има система за 24-часова ориентация, индикатор за дата и функция хронометър. Стоманената верижка е декорирана с черни дървени елементи. Водоустойчивостта на часовника е 10 АТМ – може да се носи при плуване, както и при плитководно потапяне с шнорхел.

Мъжки спортни соларни часовници Жак Леман - Eco Power - Solar

Моделът Eco Power 1-2115K е в по-светла цветова гама, комбинация от неръждаема стомана със сиво IP покритие и орех. Разполага със същите удобства – дата, хронометър и система за 24-часова ориентация.

И серията спортни соларни часовници предоставя възможност за избор на модел в златист цвят. Eco Power 1-2115L е часовник с циферблат и дървени елементи от тъмен орех, съчетани с верижка с жълто устойчиво покритие.

Дамски соларни часовници от колекцията Eco Power – Solar

Циферблатът от седеф е акцентът в дизайна на дамските модели. Неподражаемата красота на този природен материал придава на часовниците уникален чар. Меките цветни отблясъци на седефения циферблат превръщат всеки модел от тази колекция в изискан аксесоар. Корпусът на часовниците е от неръждаема стомана. Стъклото им е от подсилен минерал-кристал, а каишката е кожена.

Дамски соларни часовници Жак Леман - Eco Power - Solar

Дамският соларен часовник Eco Power 1-2112E e с бежов седефен циферблат и изчистена кожена каишка в същия цвят. Той е универсално допълнение към елегантни тоалети. Може да се съчетае както със златни, така и със сребърни бижута. Моделът Eco Power 1-2112B е решен изцяло в синьо. Подходящ е за дамите, любителки на аксесоари в хладна цветова гама.

Соларните часовници Жак Леман са перфектен избор за тези, които търсят стилен и издръжлив модел с оригинален дизайн. Елементите от природни материали като дърво, седеф и биоразградима ябълкова кожа превръщат часовниците в уникални екологични аксесоари. Освен че е удобство за притежателя на часовника, соларната технология на задвижване дава своя принос към опазването на околната среда.

Translate »