Часовниците от серия Sport на Jacques Lemans съчетават спортен стил с класически елементи, благодарение на което са перфектният избор както за ежедневието, така и за спортни занимания. Издръжливите материали и прецизната изработка гарантират безупречна функционалност дори при най-екстремни условия. Повечето от моделите мъжки спортни часовници Жак Леман са с водоустойчивост от 100 метра и са подходящи за плуване, сърф, гмуркане с шнорхел и други водни спортове.

Моделите с функции хронограф и тахиметър са безценен аксесоар за любителите на спортни състезания, както и за практикуващите спортове и занимания на открито като бягане, колоездене, туризъм и планинарство.

Мъжки часовници от серия Sport на Жак Леман

Функции хронограф и тахиметър при спортните часовници

Хронографът е функция, която позволява да се отмери определен интервал от време от зададено начало. Часовниците хронографи имат две или три допълнителни малки скали върху циферблата, които показват часове, минути и секунди, и два бутона, разположени на 2 часа и на 4 часа. Горният бутон служи за стартиране и спиране на хронографа, а долният за нулиране. Най-популярни са мъжките спортни модели с хронограф, който може да измери изминало време до 1 час, с точност до секунда.

Функцията тахиметър, включена в някои от стилните мъжки спортни часовници Jacques Lemans, позволява лесно да се засече средната скорост за изминато разстояние от 1 километър или 1 миля. За тази операция се използва скалата на тахиметъра, която е разположена върху люнета или по периферията на циферблата. В началото на участъка от един километър или миля се стартира хронографът, а в края му се спира. Средната скорост е числото от скалата на тахиметъра, към което сочи секундната стрелка на хронографа.

Тахиметърът е много удобен за измерване на средна скорост, когато изминалото време е в рамките на минута. За активности, които отнемат повече от 60 секунди, е необходимо да се направят допълнителни изчисления, за да се получи търсената величина. Ако искате да измерите средната скорост за разстояние, което е по-малко от 1 километър или 1 миля, също ще е нужно да извършите несложни изчисления.

Тахиметърът може да служи и за измерване на изминато разстояние при постоянна скорост на движение. Ако например стартирате хронографа, докато пътувате със скорост 90 километра в час, когато секундната стрелка достигне числото 90 на тахиметровата скала, ще сте изминали разстояние от 1 километър.

Мъжки спортни часовници със стоманена верижка

Моделът 42-11E е в сребрист цвят, с корпус и верижка от неръждаема стомана и двустранно защитена коронка. Циферблатът му е черен с акценти в яркочервено. Стрелките и индексите са с фосфорно покритие. Има аналогови скали за ден от седмицата, дата и 24-часова ориентация. Разполага и с тахиметрова скала върху люнета. Водоустойчивостта на часовника е 10 АТМ.

Мъжки спортни часовници Jacques Lemans със стоманена верижка
Впечатляващо стилен аксесоар е спортният часовник Liverpool 1-1799X, решен в черен цвят с детайли в червено. Изработен е от неръждаема стомана с черно IP покритие. Разполага с прозорец за дата, система за 24-часова ориентация на 3 часа и скали за функциите хронограф и тахиметър. Тахиметричната скала е нанесена върху червен пръстен по периферията на циферблата и позволява удобно засичане на средна скорост или дистанция.

На ефектно съчетание от сребристо и цвят розово злато залага мъжкият спортен модел Powerchrono 1-1377D. Разполага с дата на 6 часа и с функция хронограф. На 3 часа е разположена система за 24-часово ориентиране, а по периферията на циферблата е нанесена тахиметрова скала. Коронката на часовника е защитена от метална пластина.

Спортни часовници с кожена каишка

Lugano 1-1931C е мъжки спортно-елегантен модел с функция хронограф. Циферблатът му е син, с розови индекси и стрелки. Разполага с индикатор за дата между 4 и 5 часа, система за 24-часово ориентиране на 3 часа и изнесен секундар на 6 часа. Часовникът е с корпус от неръждаема стомана и синя кожена каишка с фина перфорация.

Мъжки часовници от колекция Sport с кожена каишка
Мъжкият спортен часовник Powerchrono 1-1485I привлича погледа с ярки детайли в електриковосиньо. Циферблатът му е черен, със сини индекси и стрелки. Разполага с нестандартно оформен индикатор за дата между 4 и 5 часа, система за 24-часова ориентация на 3 часа и скали за функциите хронограф и тахиметър. Тахиметричната скала е разположена върху широк люнет. Коронката на часовника е двустранно защитена. Каишката му е черна с ярък син шев.

Изисканият спортен модел Jurgen Melzer 1-1675G е с циферблат, корпус и каишка, издържани изцяло в кафяво. Стрелките, индексите и цифрите освежават дизайна с контрастния си бял цвят. Часовникът е изработен от неръждаема стомана с кафяво покритие. Моделът разполага с дата на 6 часа, система за 24-часово ориентиране на 3 часа и скали за функциите хронограф и тахиметър. Тахиметричната скала е разположена върху люнета на часовника.

Мъжки спортни часовници Jacques Lemans с водоустойчивост 20 АТМ

Спортните часовници с водоустойчивост от 200 метра са подходящи за плуване и подводно гмуркане. Те са със завинтваща се корона с резба, за да се увеличи непропускливостта.

Liverpool 1-2117E е стилен спортен модел в черно и златисто, с каишка от щампована кожа и силикон. Изработен е от неръждаема стомана с жълто IP покритие. Часовникът има жълти индекси и стрелки с фосфорно покритие. Циферблатът е черен, с дата между 4 и 5 часа, система за 24-часова ориентация на 3 часа и скали за функциите хронограф и тахиметър. Коронката на модела е двустранно защитена.

Спортни часовници Jacques Lemans с водоустойчивост 20 АТМ
Мъжкият спортен часовник Liverpool 1-2091I разполага с функцията хронограф, както и с въртящ се люнет, удобен за измерване на изминалото време при гмуркане под вода. Моделът залага на привлекателен дизайн с двуцветна верижка и елегантен корпус от неръждаема стомана. Часовникът е с черен циферблат, жълти фосфоресциращи индекси и стрелки, двустранно защитена корона на резба, дата на 6 часа и система за 24-часово ориентиране на 3 часа.

Сребристият спортен модел Liverpool 1-1117.1WS е със стоманена верижка тип меш. Часовникът има тъмносив циферблат, върху който са разположени скали за функциите хронограф и тахиметър. Завинтващата се коронка е с двустранна защита. Стрелките и индексите са розови, с фосфоресциращо покритие. Между 4 и 5 часа е разположен прозорец за дата, а на 3 часа – скала за 24-часова ориентация.

Серията мъжки спортни часовници Jacques Lemans предлага модели с привлекателен дизайн и удобно оформени скали за функциите хронограф и тахиметър. Широката гама от спортни модели включва както часовници в сдържани цветови комбинации, така и артикули с детайли в ярки тонове.

Translate »